Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

VVD Enschede: 'Koop werkplekken in'

Volgens de politieke partij VVD in de stad Enschede moet de gemeente werkplekken inkopen bij werkgevers. Momenteel geeft de gemeente 22 miljoen euro uit aan loonkostensubsidies voor kwetsbare groepen werkzoekenden, zoals jongeren zonder startkwalificatie. Dat geld kan volgens de VVD beter besteed worden door bedrijven te betalen voor het verschaffen van leer/werkplekken.

Volgens plaatselijk VVD-fractievoorzitter Jeroen Hatenboer is dit voorstel de inzet van de onderhandelingen voor een nieuw college van B en W. Hatenboer verwacht dat de nieuwe benadering van de arbeidsmarkt niet alleen kosten bepaart maar werkgevers ook gretiger maakt om werkzoekenden kennis, ervaring en werkritme te laten opbouwen.

„De stad moet de regie in handen nemen en het geld niet aan werkzoekenden koppelen, maar aan plekken in bedrijven waar deze mensen aan de slag kunnen”, aldus Hatenboer.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres