Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

VVD wil duidelijkheid over corruptiezaak politie

Ockje Tellegen van de VVD verzoekt het kabinet om een reactie op de berichtgeving van de Telegraaf, inzake de schikking van auto-importeur Pon. Het bedrijf voorkomt met de schikking verdere strafvervolging. Er zijn echter nog acht ontslagen medewerkers van de Nederlandse Volkswagen- en Audi-vertegenwoordiger die daar niet van meeprofiteren. Het is mogelijk dat zij zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor corruptie.

Met de schikking wil Pon een einde maken aan de verhalen die het bedrijf al jaren achtervolgen over onregelmatigheden in het contract dat de autoverkopers voor 2011 onderhielden met ambtenaren van de politie en Defensie. Die zouden zijn omgekocht om de opdracht aan Pon te gunnen, in ruil voor giften en reisjes. Het ging om orders van honderden miljoenen euro’s. Onderzoek van het OM bracht dit aan het licht.

Schoon schip
Toen in 2011 de eerste berichten over de misstanden naar buiten kwamen, maakte de Pon-directie gelijk schoon schip, schrijft De Telegraaf. De acht hooggeplaatste medewerkers werden de laan uitgestuurd en het bedrijf werkte mee aan het onderzoek van het OM.

Casus helder in beeld
Tellegen ziet graag dat het kabinet de casus helder in beeld brengt. Ze wil duidelijkheid over de stand van zaken bij de directie inkoop van de politie en welk effect deze casus heeft op andere lopende aanbestedingsprocessen. Hierbij is ze vooral bezorgd over de quotes van Jacques H., oud-wagenparkbeheerder bij Defensie. In het proces-verbaal van zijn verhoor wijst hij naar zijn meerderen en de volgens hem beperkte mogelijkheden voor een succesvolle vervolging. “Dit speelt op een dusdanig niveau. Ik heb het idee dat het niet alleen over mij gaat”, vertelde hij aan de Rijksrecherche. “Het gaat veel breder. En dan ben ik bang dat je het niet gaat redden en dat ik de gebeten hond ben.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres