Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

VWS gaf 5,1 miljard euro aan coronamateriaal onrechtmatig uit

De Algemene Rekenkamer constateert dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de 5,1 miljard euro die vorig jaar is uitgegeven aan coronamateriaal, niet kan verantwoorden. Het geld is onrechtmatig uitgegeven en het financiële beheer was volgens de Rekenkamer onder de maat.

De Algemene Rekenkamer komt tot deze conclusies na het bestuderen van de jaarcijfers van de ministeries over 2020. VWS heeft de verantwoordingsregels niet goed nageleefd. De 5,1 miljard euro is besteed aan mondkapjes, andere persoonlijke beschermingsmiddelen, beademingsapparatuur en testmateriaal. Het is niet duidelijk waar de ingekochte beademingsapparatuur is gebleven. Ontvangstbewijzen ontbreken en het is niet duidelijk of bestellingen daadwerkelijk zijn geleverd.

Overige ministeries
Het ministerie van VWS is niet het enige waarbij er fouten zijn gemaakt. Bij het ministerie van Defensie is onvoldoende zicht op benodigd onderhoud aan vastgoed, zoals kazernes, kantoren en oefenterreinen. Alle ministeries bij elkaar opgeteld, is er 9,1 miljard euro onrechtmatig uitgegeven. Sinds de kredietcrisis in 2008 is de tolerantiegrens voor fouten en onzekerheden, die op 1 procent ligt, niet zo fors overschreden.

Bron: NOS.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link