Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Waalwijk besteedt containerhaven opnieuw aan

Waalwijk gaat opnieuw een containerhaven proberen aan te leggen. Een eerdere aanbesteding mislukte, nadat geen enkel bedrijf aan de torenhoge ambities van de gemeente kon voldoen. Nu presenteert de gemeente daarom een afgeslankt plan. 

De gemeente hoopte met haar originele aanbesteding de risico voor zichzelf zo veel mogelijk te verminderen, stelt het Brabants Dagblad. Ook de bedrijven waarmee het in gesprek was wilden deze risico’s echter niet dragen, waardoor het gedwongen was om dat plan te laten varen.

Totaalpakket
In eerste instantie wilde de gemeente een totaalpakket aanbesteden. De winnende partij zou niet alleen verantwoordelijk zijn voor de aanleg van de haven, maar ook voor de exploitatie ervan, het onderhoud voor een periode van 25 jaar, en de bouw van een omliggend bouwterrein. Nu heeft het gekozen voor een klassieke Europese aanbesteding waarbij het uitsluitend om de aanleg gaat, en de gemeente de regie houdt over de rest van het project. Het stadsbestuur hoopt zo dat haar langgekoesterde wens – een containerhaven binnen de gemeentegrenzen – eindelijk in vervulling kan gaan. Waalwijk hoopt hiermee bereikbaar te worden voor de grootste binnenvaartschepen.

Kosten
Volgens Aanbestedingsnieuws komen mislukte aanbestedingen relatief vaak voor in Waalwijk, vooral vanwege een verkeerde kosteninschatting. Zo werd recent de aanbesteding voor de bouw van een nieuwe cultuurhal stopgezet, nadat alle inschrijvers afhaakten en lijkt ook de realisatie het nieuwe schoenenmuseum te mislukken.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres