Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Waalwijk stopt aanbestedingsprocedure

De gemeente Waalwijk stopt de aanbestedingsprocedure voor de nieuwe insteekhaven en gaat het heft in eigen handen nemen. De reden hiervoor is dat de twee overgebleven partijen geen bieding willen doen in de procedure. Ze vinden het maximale budget te beperkt. Dit meldt Waalwijk.nieuws.nl.

In oktober 2013 besloot de Waalwijkse gemeenteraad dat de nieuwe insteekhaven via een DBFMO-constructie aanbesteed wordt. Hierbij was het belangrijk dat één partij 25 jaar lang verantwoordelijk zou zijn voor ontwerp, bouw, onderhoud en exploitatie van het terminalterrein. Daarnaast zou die partij zelf zorgen voor de financiering van het project. Medio 2015 schreven vijf bedrijven zich voor dit project in. Vorig najaar bleven er nog drie over en eentje daarvan trok zich terug. De twee overgebleven partijen trekken zich nu ook terug.

Risico’s
Wethouder Ronald Bakker (Economische Zaken) zag dit al aankomen tijdens de procedure, maar hij kon de spelregels niet meer veranderen. De risico’s, waaronder bodemverontreiniging en hergebruik van gronden, waren volgens de twee overgebleven partijen te groot. De risico’s werden opgenomen in hun prijs, die hoger uitkwam dan het maximale budget van twaalf miljoen euro.

Specifieke projecten
De gemeente neemt, nu de aanbestedingsprocedure is gestopt, zelf het heft in handen. Er is al een ontwerp gemaakt, waarmee de gemeente de markt op kan gaan. Waalwijk is op zoek naar kandidaten die de haven willen bouwen en de grond willen afnemen. De gemeente gaat daarom specifieke projecten aanbesteden. Bakker verwacht dat dit wel een succes wordt, omdat partijen hier makkelijker op kunnen inschrijven. De aanleg van de haven levert naar verwachting geen vertraging op.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres