Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Waarde aanbestedingen Europa is 450 miljard euro

Waarde aanbestedingen Europa is 450 miljard euro

De geschatte waarde van alle Europese aanbestedingen bedragen ongeveer 450 miljard euro. Dit blijkt uit een jaarrapportage over 2015 dat de Europese Commissie uitbracht. Uit het rapport blijkt ook dat in Nederland in 2015 een hoger aantal opdrachten is aangekondigd, meldt Europa Decentraal.

In het rapport worden de aanbestedingsvolumes van alle Europese lidstaten van de jaren 2013 tot 2015 met elkaar vergeleken. De Commissie wil op die manier in het rapport de evolutie van de aanbestedingsmarkt in kaart brengen. Zowel Europese als nationale aanbestedingen zijn hierin meegenomen. Daarnaast worden er in het rapport verschillende indicatoren beschreven die de ontwikkeling rondom de Europese Unie omschrijven.

Nederland
In Nederland is er in 2015 een hoger aantal opdrachten aangekondigd op Tenders Electronic Daily (TED). Dit is het Europese platform om overheidsopdrachten te publiceren. Toch publiceert Nederland, in vergelijking met andere lidstaten, maar weinig opdrachten. Enkel in Duitsland, Griekenland en Portugal worden nog minder opdrachten Europees gepubliceerd. 

Overheidsuitgaven
De totale overheidsuitgaven voor werken, leveringen en diensten in 2015 kwam op 15,3 miljard euro uit. Dat is, in vergelijking met het jaar daarvoor, een toename van 4,2 procent. Bijna alle lidstaten hebben in 2015 meer uitgegeven aan aanbestedingen.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.