Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Waarde aanbestedingen Europa is 450 miljard euro

De geschatte waarde van alle Europese aanbestedingen bedragen ongeveer 450 miljard euro. Dit blijkt uit een jaarrapportage over 2015 dat de Europese Commissie uitbracht. Uit het rapport blijkt ook dat in Nederland in 2015 een hoger aantal opdrachten is aangekondigd, meldt Europa Decentraal.

In het rapport worden de aanbestedingsvolumes van alle Europese lidstaten van de jaren 2013 tot 2015 met elkaar vergeleken. De Commissie wil op die manier in het rapport de evolutie van de aanbestedingsmarkt in kaart brengen. Zowel Europese als nationale aanbestedingen zijn hierin meegenomen. Daarnaast worden er in het rapport verschillende indicatoren beschreven die de ontwikkeling rondom de Europese Unie omschrijven.

Nederland
In Nederland is er in 2015 een hoger aantal opdrachten aangekondigd op Tenders Electronic Daily (TED). Dit is het Europese platform om overheidsopdrachten te publiceren. Toch publiceert Nederland, in vergelijking met andere lidstaten, maar weinig opdrachten. Enkel in Duitsland, Griekenland en Portugal worden nog minder opdrachten Europees gepubliceerd. 

Overheidsuitgaven
De totale overheidsuitgaven voor werken, leveringen en diensten in 2015 kwam op 15,3 miljard euro uit. Dat is, in vergelijking met het jaar daarvoor, een toename van 4,2 procent. Bijna alle lidstaten hebben in 2015 meer uitgegeven aan aanbestedingen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres