Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wageningen University probeerde openbare aanbesteding van 1,4 miljoen te vermijden

Wageningen University & Research (WUR) had de aanbesteding van een nieuw softwarepakket bijna omzeild door deze rechtstreeks te gunnen. Volgens de universiteit was er maar een partij die de benodigde software ‘op de juiste manier’ kon leveren.

Het ging om de inkoop van softwarepakket ServiceNow. Dat pakket wordt geleverd door meerdere bedrijven, maar WUR stelde dat alleen Fruition Partners geschikte leverancier zou zijn. De universiteit had op TenderNed al een voorlopige gunning aangekondigd. Na vragen van het FD en andere leveranciers komt de universiteit daar nu op terug.

Omdat de opdracht de aanbestedingsdrempel van 214.000 euro ruimschoots overschrijdt is de universiteit verplicht de opdracht formeel aan te besteden. WUR stelt nu dat de marktconsultatie niet volledig is geweest en gaat terug naar de tekentafel. Volgens de universiteit was het niet de bedoeling de aanbesteding opzettelijk te vermijden. Het voornemen tot gunning is inmiddels ingetrokken.

Bron: FD.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link