Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Weeknieuwsoverzicht: wat heeft u gemist?

In het drukke zakelijke leven is het soms lastig om al het nieuws bij te houden, hoe graag u dat ook wilt. Om die reden publiceren we elke week een overzicht met het belangrijkste nieuws over aanbestedingen.

 1. Cybercriminaliteit kost publieke sector 2,4 miljard
  De overheid is kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Het risico voor de publieke sector is door adviesbureau Deloitte berekend op 2,4 miljard euro per jaar.
 2. Gemeenten hebben een WMO-overschot van 310 miljoen
  Bijna negen op de tien gemeenten hebben in 2015 geld overgehouden op het budget voor dagbesteding, begeleiding en ondersteuning. Het gaat om een overschot van 310 miljoen euro.
 3. Vijf lidstaten halen de deadline aanbestedingsrichtlijnen
  Slechts vijf lidstaten, namelijk Denemarken, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Bulgarije hebben de richtlijnen geïmplementeerd. De overige 23 lidstaten zijn hier nog mee bezig.
 4. Zaltbommel contracteert 52 lokale zorgaanbieders
  Zaltbommel heeft een speciale aanpak ontwikkeld voor de inkoop van Wmo en jeugdzorg. De gemeente heeft met 52 lokale aanbieders vijfjarige contracten gesloten.
 5. Twee jaar cel geëist tegen Jos van Rey
  Het openbaar ministerie heeft twee jaar cel geëist tegen Jos van Rey. Deze wethouder heeft een bevriende ondernemer voorgetrokken in vastgoedprojecten.
 6. Meer inspraak van burgers in aanbestedingen
  Twintig gemeenten willen de invloed van burgers op lokaal bestuur vergroten. Door middel van right to re-define en right to challenge kunnen burgers inspraak krijgen op aanbestedingen.
 7. Treinbouwer eis ruim 50 miljoen van NS
  Treinbouwer Alstom heeft een claim ingediend bij NS van meer dan 50 miljoen euro vanwege de onrechtmatigheden bij de koop van de Fyra.
 8. Aanbesteder heeft het grootste voordeel bij aanbesteden
  Aanbesteden van OV zorgt vooral voor meer kosteneffectiviteit voor de overheid. Voor vervoerders zorgt het voor onzekerheid en een grote kostenpost.
 9. Scanproject Nationaal Archief moet toch worden aanbesteed 
  Het Nationaal Archief heeft onlangs de digitalisering van documenten aan de Belastingdienst in Heerlen gegund. De Tweede Kamer bepaalt nu in een motie dat het toch moet worden aanbesteed.
 10. Douwe Egberts verliest rechtszaak mega-aanbesteding
  Het UWV is bezig met een gecombineerde aanbesteding van alle facilitaire diensten voor een periode van acht jaar. Douwe Egberts maakt bezwaar tegen het bundelen van facilitaire dienstverlening maar wordt niet in het gelijk gesteld.

Heeft u nog toevoegingen? Laat deze dan achter in een reactie onder dit bericht.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres