Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Echte inkopers genieten van een welverdiende vakantie, maar nemen geen afstand van het vak. De komende tijd heb je waarschijnlijk meer tijd om je te verdiepen, maar wat ga je dan lezen?

AanbestedingsCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze artikelen en columns voor jou onder elkaar gezet. De hele maand juli worden er elke week vijf interessante artikelen aangeboden.

 1. Uitsluiten van niet-integere inschrijvers
  “Wat moet je doen met niet-integere inschrijvers?”, die vraag probeerde Katrijn Kliphuis, senior beleidsadviseur gemeente Amsterdam, te beantwoorden.
 2. De overeenkomsten tussen Reiki en BVP (gaat helaas niet door!)
  Ik was vorig jaar nogal kritisch over Best Value Procurement. Ik heb o.a. geschreven dat het een ordinair kunstje is, dat het alleen maar in Nederland, Botswana en Canada toegepast wordt en dat een zichzelf respecterende inkoper zich zou moeten schamen om zich hiermee in te laten. Dat soort zinnen kunt u het komende jaar echter niet van mij meer verwachten. Wat op zich wel jammer is, want ik had al een beginnetje gemaakt met een column waarin ik BVP vergeleek met Reiki.
 3. Gebrekkig contractmanagement bij overheid
  “Bij overheidsinstellingen is contractmanagement erg slecht geregeld”, dat zeggen verschillende experts in gesprek met AanbestedingsCafe.nl. “Wanneer een contract is afgesloten, gaat het over een muur naar degene die het moet beheren. Die stopt het vervolgens in een la en gaat over tot de orde van de dag.”
 4. ‘De verrassing’
  Bij veel aanbestedingen zie ik de worsteling van opdrachtgevers die EMVI-criteria opstellen. De projectteamleden die hierover gaan, ‘denken’, ‘geloven’ of ‘nemen aan’ dat aannemers begrijpen wat er van hen verwacht wordt en er wel iets mee kunnen.
 5. “Softskills zijn essentieel voor overheidsinkoper”
  Het hebben van goede softskills is erg belangrijk voor een overheidsinkoper, vindt Madeleine Gielens, oprichtster van BOOZZT. “Theorie kun je leren uit het boekje. Daarna komt het aan op je softskills.”
Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres