Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Echte inkopers genieten van een welverdiende vakantie, maar nemen geen afstand van het vak. De komende tijd heb je waarschijnlijk meer tijd om je te verdiepen, maar wat ga je dan lezen?

AanbestedingsCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze artikelen en columns voor jou onder elkaar gezet. De hele maand juli worden er elke week vijf interessante artikelen aangeboden.

 1. RDW: “Laat de expertise over aan de markt”
  “De nieuwe inkoper is een netwerker en laat de expertise aan de markt over”, dat stelt Peter van der Wijk, inkoper bij de RDW.
 2. Echte innovatie krijg je niet met het uitvragen van offertes
  Veel gemeenten zie ik nu via “offertes” om plannen van aanpak voor innovatie vragen. Gemeenten gaan die plannen, naar eigen zeggen, ook beoordelen. Maar zo krijg je geen echte innovatie en dus ook geen transformatie. De vraag is waarom niet?
 3. “Aanbesteden is een commercieel proces”
  “Bij aanbesteden moet de focus verlegd worden van juridisch naar economisch.” Dat stelt Wouter Stolwijk, directeur van PIANOo op het Weg en Water congres. 
 4. Lekker kopje koffie?
  Als er ergens over gezeurd wordt op de werkvloer, dan is het wel over de koffie. Slootwater, veel te sterk, bitter, lekker bakkie… Als de koffie niet lekker is, wordt dat de aanbestedende dienst aangerekend.
 5. Beleidsvrijheid vraagt om duidelijke afwegingskaders
  “De nieuwe aanbestedingsrichtlijnen verruimen de beleidsvrijheid. Hoe meer ruimte je krijgt om beslissingen te nemen, hoe meer ruimte er ook ontstaat om dit op een verkeerde wijze te doen. Dit kan weer zorgen voor vragen en geschillen, die uiteindelijk via de rechter weer leiden tot extra juridisering”, stellen hoogleraren Chris Jansen van de VU Amsterdam en Elisabetta Manunza van de Universiteit Utrecht.
Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres