Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Echte inkopers genieten van een welverdiende vakantie, maar nemen geen afstand van het vak. De komende tijd heb je waarschijnlijk meer tijd om je te verdiepen, maar wat ga je dan lezen?

AanbestedingsCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze artikelen en columns voor jou onder elkaar gezet. De hele maand juli worden er elke week vijf interessante artikelen aangeboden.

 1. Prestatiemeting zorgt voor betere samenwerking
  “Hoe zorg je voor een constructieve en professionele samenwerking met ondernemers? Hoe bepaal je objectief wie je uitnodigt voor onderhandse aanbestedingen? En als je een partij niet wilt uitnodigen of ‘uitsluit’, waar baseer je dat dan op?”, vraagt Iman Koster, algemeen directeur bij CROW.
 2. Cowboys zijn niet welkom’
  “OK, maar… we willen geen cowboys”, was de reactie van de aanbesteder op mijn voorstel om een aanbesteding voor civiel werk in te richten. Zeker in tijden van schaarste zijn aanbesteders als de dood dat hun aanbesteding mislukt door inschrijvingen van cowboys.
 3. “Als je te laag inschrijft, moet je op de blaren zitten”
  “Als je inschrijft voor een te laag bedrag, dan moet je ook op de blaren zitten. Het is dan aan de aannemer om te laten zien wat hij waard is”, stelt Joost Fijneman, Hoofd Bouwend Nederland Advies.
 4. Maatschappelijk aanbesteden zonder aanbesteden
  Onlangs publiceerde het Ministerie van BZK het leaflet “maatschappelijk aanbesteden”. De auteurs werken nauwgezet de juridische kaders uit voor het aanbesteden van maatschappelijke initiatieven. Overheden die het maatschappelijk initiatief willen stimuleren lopen namelijk geregeld vast op aanbestedingsregels.
 5. “Ontwikkel E-aanbesteden Light voor opdrachten onder de drempel”
  Vanaf 1 juli 2017 is e-aanbesteden verplicht voor alle opdrachten boven de Europese drempelwaarden. E-aanbesteden zou juist voor aanbestedingen onder de drempel om efficiencyredenen nuttig kunnen zijn.
Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres