Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
07
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort: ,

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Echte inkopers genieten van een welverdiende vakantie, maar nemen geen afstand van het vak. De komende tijd heb je waarschijnlijk meer tijd om je te verdiepen, maar wat ga je dan lezen?

AanbestedingsCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze artikelen en columns voor jou onder elkaar gezet. De hele maand juli worden er elke week vijf interessante artikelen aangeboden.

 1. Kwaliteit aanbestedingen is ver onder de maat
  “Voordat je als projectleider aan de slag gaat met aanbestedingen moet je eerst 10.000 vlieguren hebben”, stelt John van Pelt, CPO bij het CAK. “Bij consultancybureaus worden mensen bijvoorbeeld heel snel klaargestoomd, krijgen NEVI 1 en worden dan al geplaatst bij klanten om aanbestedingen te gaan doen. Dit baart mij zorgen.”

 2. Basiskennis onderhandelen
  Ik was meer dan tevreden met de nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn. En ik ben ook zeer tevreden met de nieuwe Aanbestedingswet. De reden?

 3. “Aanbestedingen win je met copywriters en acteurs”
  “Bedrijven die snappen hoe ze een boodschap moeten communiceren, maken meer kans op de opdracht”, stelt Theo van der Linden, eigenaar VdLC publishers/consultants. “Die bedrijven hebben een goed plan van aanpak, maar laten er nog een copywriter naar kijken die ook de doelgroep inschat.”


 4. Het aanbestedingsrecht is doorgeschoten
  Opdrachten van de overheid worden – vanaf een bepaalde omvang – aanbesteed. Waar vroeger wel eens vaste leveranciers van de overheid bestonden, is dat met de opkomst van het aanbestedingsrecht eigenlijk verdwenen. Zodra een opdracht boven de Europese drempelwaarde komt moet iedereen de kans krijgen om mee te dingen.

 5. Marktplaatsen schieten hun doel voorbij
  “Marktplaatsen voor de inhuur van inkopers schieten hun doel voorbij”, stellen verschillende experts in gesprek met AanbestedingsCafe.nl. Het fenomeen ‘marktplaatsen’, waarop overheidsorganisaties hun behoefte aan tijdelijke ondersteuning kunnen publiceren, roept veel kritische reacties op bij de marktpartijen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.