Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
06
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Wetgeving
Soort:

Aanbestedingswet aangenomen door Eerste Kamer

Aanbestedingswet aangenomen door Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel tot wijziging van de Aanbestedingswet 2012 aangenomen. Alleen PVV heeft tegen gestemd. De implementatie van de nieuwe wet per 1 juli 2016 is weer een stap dichterbij.

Vandaag werd er tevens gestemd over de motie-Dercksen (PVV) inzake het inbesteden van niet-kerntaken door de overheid. Kamp raadde deze motie vorige week af, omdat de evaluatie van de Wet markt en overheid nog loopt. De Kamerleden leken het hiermee eens te zijn, want de motie is verworpen. Alleen CDA en de PVV hebben vóór de motie gestemd.

Of 1 juli 2016 ook gehaald gaat worden is afhankelijk van het ontwerpbesluit tot wijziging van het Aanbestedingsbesluit, stelt PIANOo. Dit besluit is met een herziene versie van de Gids Proportionaliteit en het Aanbestedingsreglement Werken 2016 voorgelegd aan de Eerste en Tweede Kamer.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.