Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingswet aangenomen door Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel tot wijziging van de Aanbestedingswet 2012 aangenomen. Alleen PVV heeft tegen gestemd. De implementatie van de nieuwe wet per 1 juli 2016 is weer een stap dichterbij.

Vandaag werd er tevens gestemd over de motie-Dercksen (PVV) inzake het inbesteden van niet-kerntaken door de overheid. Kamp raadde deze motie vorige week af, omdat de evaluatie van de Wet markt en overheid nog loopt. De Kamerleden leken het hiermee eens te zijn, want de motie is verworpen. Alleen CDA en de PVV hebben vóór de motie gestemd.

Of 1 juli 2016 ook gehaald gaat worden is afhankelijk van het ontwerpbesluit tot wijziging van het Aanbestedingsbesluit, stelt PIANOo. Dit besluit is met een herziene versie van de Gids Proportionaliteit en het Aanbestedingsreglement Werken 2016 voorgelegd aan de Eerste en Tweede Kamer.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres