Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wijzigingen Gids Proportionaliteit rechtsbescherming aangevuld

Er volgen nog acht extra wijzigingen van de Gids Proportionaliteit. Deze komen boven op de ontwerpwijzigingen ter verbetering van de rechtsbescherming van inschrijvers, die afgelopen februari bekend werden gemaakt.

Demissionair staatssecretaris Keijzer kiest ervoor de extra wijzigingen toe te voegen aan de ontwerpwijzigingen toe te voegen na gesprekken met de Adviescommissie Gids Proportionaliteit en publieke reacties op het voorstel.

Het gaat voor een deel om wijzigingen in terminologie om de uniformiteit in de Gids Proportionaliteit te waarborgen. In de nieuwe tekst staat daarnaast onder andere dat het proportioneel is de termijn van een inschrijving te verlengen als duidelijk wordt dat beantwoording van (na de termijn van vragen stellen) gestelde vragen leidt tot een wezenlijke wijziging van de opdracht. Een overzicht van alle voorgestelde wijzigingen is hier te vinden.

De Tweede Kamer moet zich nog over de voorgestelde extra wijzigingen buigen.   

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link