Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bijzonder hoogleraar Aanbestedingsrecht benoemd

Aan de Rijksuniversiteit Groningen is per 1 september mr. dr. Willem Janssen benoemd tot bijzonder hoogleraar Aanbestedingsrecht. Deze leerstoel valt onder de sectie Europees en Economisch Recht (EER) van de vakgroep Bedrijfsrecht, Europees Recht en Belastingrecht (BEB). De leerstoel is ingesteld door de Nederlandse Vereniging Aanbestedingsrecht (NVvA).

De markt voor overheidsopdrachten is in Nederland goed voor overheidsbestedingen van zo’n 86 miljard euro per jaar. Dat betekent dat aanbestedingsrecht een essentiële rol vervult in de samenleving. De vraag hoe de markt voor overheidsopdrachten rechtvaardig gereguleerd kan worden, is van groot belang voor een goede verhouding tussen overheid en markt. Het vereist wetenschappelijke aandacht in onderzoek en onderwijs om het rechtsgebied van aanbestedingen effectief te laten werken. Het rechtsgebied combineert een Europese en economische invalshoek.

Willem Janssen verzorgt in zijn nieuwe rol onderwijs en doet onderzoek rond het onderzoeksthema ‘protecting European citizens and market participants’. Willem Janssen is als hoofddocent Europees en Nederlands aanbestedingsrecht verbonden aan de Universiteit Utrecht. Ook werkt hij als onderzoeker bij het Centre for Regulation and Enforcement in Europe (RENFORCE) en het Centre for Public Procurement (UUCePP). Janssen zette bovendien een onderzoekslijn uit: Public Procurement (Law) for Good. Daarmee richt hij zich op nationale en Europese vraagstukken uit het aanbestedingsrecht. Bovendien is Janssen voorzitter van de Adviescommissie Gids Proportionaliteit.

Bron: UU

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link