Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Na gunning leerlingenvervoer direct starten

Een aanbesteding leerlingenvervoer voor 167 leerlingen definitief gegund krijgen op 28 december en dan op 4 januari al moeten rijden. Dit is wat de gemeenten West Maas en Waal en Druten eisen van hun nieuwe vervoerder. Dat blijkt uit de EU-aanbesteding Leerlingenvervoer die nu loopt.

Gemeenten stellen steeds vaker absurde voorwaarden in hun bestekken, vindt Taxipro.nl. Door een implementatietijd van één week rond de feestdagen te geven, kan vrijwel geen vervoerder op een fatsoenlijke manier inschrijven op deze opdracht. De huidige vervoerder is de enige die kans maakt. Voldoende chauffeurs en voertuigen in dat gebied krijgen binnen de periode van één week rond de jaarwisseling en daarnaast ook de OPOV-regeling toepassen wordt een uitdaging.

Krappe planning
De aanbestedingsdocumenten zijn 23 oktober gepubliceerd. De schriftelijke vragen moeten uiterlijk 3 november ingeleverd zijn. De publicatie van de Nota van Inlichtingen staat gepland voor 9 november, waarna de deadline voor de inschrijvingen op 3 december is. De gunningsbeslissing zal op zijn vroegst 7 december plaatsvinden. Daarna is er nog een bezwaartermijn van 20 kalenderdagen. De definitieve gunning zal daarom op zijn vroegst op 28 december zijn. De ingangsdatum van de overeenkomst is vervolgens enkele dagen later, op 1 januari 2016.

Gunning op prijs
De opdrachtnemer moet met ingang van maandag 4 januari 2016 167 leerlingen vervoeren. De gunning wordt voor 80% door de prijs bepaald. De overeenkomst wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. De opdrachtgever kan deze vier keer met een half schooljaar verlengen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres