Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Mobiliteitscentrale Flevoland winnaar Beste OV-bestek

De mobiliteitscentrale Flevoland heeft het beste OV-bestek samengesteld. Dit bepaalde de jury van het Beste OV-bestek 2015. De verkiezing is georganiseerd in het kader van het initiatief ‘Samen op Reis’ met als doel om innovatie in het OV te stimuleren door meer bekendheid te geven aan vernieuwende concepten binnen aanbestedingstrajecten.

De jury heeft bij de beoordeling voornamelijk gelet op de aard van de gunningscriteria, de bijdrage aan andere beleidsdoelstellingen zoals duurzaamheid, ruimte voor innovatie en aanpassingen gedurende de looptijd, controleerbaarheid van de doelstellingen, de mate waarin de reiziger centraal wordt gesteld en leesbaarheid.

Geen standaard bestek
Het bestek voor de mobiliteitscentrale Flevoland is volgens de jury niet een ‘standaard’ OV-bestek, maar een bestek waar de OV-branche van kan leren. De inzending onderscheidt zich volgens de jury vanwege “de overzichtelijkheid van het bestek en de relatief ruime vrijheid die aan de uitvoerder wordt gegeven”, aldus OVpro.nl

Focus op ‘need to have’
“Voor een heel complexe opdracht is gedelegeerd opdrachtgeverschap gecreëerd. Er zijn weinig gunningscriteria benoemd, waardoor een inschrijver in staat is zich beter te onderscheiden. De focus is gelegd op ‘need to have’, in plaats van ‘nice to have’”, aldus de jury. Het bestek van Flevoland gaat in op de verantwoordelijkheden van de aanbestedende overheid. Dit is voor de inschrijver heel helder en komt volgens de jury ook de kwaliteit van de aanbesteding ten goede. De positie van de reiziger is geborgd door periodiek overleg met een reizigerspanel. Daarnaast is een bonus voor de vervoerder gekoppeld aan de reizigerstevredenheid.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres