Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Zaltbommel contracteert 52 lokale zorgaanbieders

Zaltbommel heeft een speciale aanpak ontwikkeld voor de inkoop van Wmo en jeugdzorg. De gemeente heeft met 52 lokale aanbieders vijfjarige contracten gesloten. De gemeente wil hierdoor het talent van de zorgaanbieders optimaal benutten. De lokale zorgaanbieders worden uitgedaagd om samen met de gemeente na te denken hoe de zorg en ondersteuning kan worden vormgegeven. En dan vooral gericht op maatwerk, vraaggericht werken en innovatie. Hierbij staat de inhoud centraal, niet de prijs, schrijft Binnenlands Bestuur.

De gemeente heeft fysieke overlegtafels georganiseerd en is een dialoog aangegaan. In september was de eerste overlegtafel georganiseerd. Eind november vond de vierde en laatste overlegtafel plaats. Hier werden de contracten getekend. Per aanbieder was er een gesprek van anderhalf uur ingepland om de inhoudelijke afspraken, vastgelegd in deelovereenkomsten, nog eens goed door te nemen. Het laatste kwartier van het gesprek ging het over de prijs. De prijs moest slechts binnen de financiële kaders blijven die de raad had vastgesteld.

De contracten gelden voor vijf jaar. Dit is uitzonderlijk, aangezien in de rest van Nederland voor jeugdhulp veelal eenjarige contracten worden gesloten. De gemeente wil met deze grote contracten vertrouwen, ruimte en gezamenlijke verantwoordelijkheid creëren. Veel gemeenten in Nederland hebben interesse voor de aanpak van Zaltbommel om in dialoog lokale aanbieders langdurig te contracteren.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres