Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
11
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

‘Ziekenhuis moet bezuinigen’

‘Ziekenhuis moet bezuinigen’

Ziekenhuizen zijn steeds meer geld kwijt aan hulpmiddelen, waaronder medicijnen, pacemakers en andere apparaten. “We zijn elk jaar meer kwijt aan spulletjes en hebben dus minder geld voor personeel. Dat is geen goede ontwikkeling. We hebben veel mensen nodig om goede zorg te bieden”, zegt bestuursvoorzitter Marcel Levi van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam tegen NOS.

Levi stelt dat de zorgkosten met 5 tot 10 procent kunnen dalen als er kritische gekeken wordt naar de uitgaven. Hij noemt daarbij als voorbeeld de dure gadgets die op dat moment een hype zijn en die specialisten wensen te gebruiken. “Mensen laten zich verleiden apparaten aan te schaffen, maar andere professionals vragen zich af of de patiënt er wel wat mee opschiet.”

Zorgkosten nemen toe
Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de zorgkosten de komende jaren verder toenemen. Dit is volgens het CPB een risico voor de overheidsfinanciën op de langere termijn. In het rapport worden een aantal methodes aangereikt om de kosten te beteugelen. Als er niets verandert, zal de rekening van de zorg bij jongeren en hogere inkomens terechtkomen, terwijl deze vaak de minste zorg nodig hebben.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.