Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

‘Ziekenhuis moet bezuinigen’

Ziekenhuizen zijn steeds meer geld kwijt aan hulpmiddelen, waaronder medicijnen, pacemakers en andere apparaten. “We zijn elk jaar meer kwijt aan spulletjes en hebben dus minder geld voor personeel. Dat is geen goede ontwikkeling. We hebben veel mensen nodig om goede zorg te bieden”, zegt bestuursvoorzitter Marcel Levi van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam tegen NOS.

Levi stelt dat de zorgkosten met 5 tot 10 procent kunnen dalen als er kritische gekeken wordt naar de uitgaven. Hij noemt daarbij als voorbeeld de dure gadgets die op dat moment een hype zijn en die specialisten wensen te gebruiken. “Mensen laten zich verleiden apparaten aan te schaffen, maar andere professionals vragen zich af of de patiënt er wel wat mee opschiet.”

Zorgkosten nemen toe
Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de zorgkosten de komende jaren verder toenemen. Dit is volgens het CPB een risico voor de overheidsfinanciën op de langere termijn. In het rapport worden een aantal methodes aangereikt om de kosten te beteugelen. Als er niets verandert, zal de rekening van de zorg bij jongeren en hogere inkomens terechtkomen, terwijl deze vaak de minste zorg nodig hebben.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres