Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Zorgaanbieders Leeuwarden vrezen bezuinigingsplannen

Zorgaanbieders in Leeuwarden hebben kritiek op de veranderingen in het sociaal domein die het college wil doorvoeren. Om geld te besparen wil het gemeentebestuur dat vanaf 2020 een zorgalliantie verantwoordelijk wordt voor het uitvoeren van zorgtaken. Aanbieders vrezen dat veel Leeuwarders zo niet de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Volgens Omroep Fryslan wil de gemeente dat binnen de alliantie grote zorgaanbieders met elkaar gaan samenwerken. Voor kleine zorgaanbieders is zo geen ruimte meer. Zij kunnen zich wel aanbieden als onderaannemer, maar vrezen dat ze zo niet kunnen overleven. Daar zouden hun cliënten de dupe van kunnen worden.

Onrust
Zorgaanbieders benadrukken dat er onder hun cliënten nu al onrust is over de plannen van de gemeente. Bovendien stellen ze dat de voorgestelde veranderingen alleen maar meer administratieve rompslop zullen opleveren, terwijl het niet zeker is of de zorg er daadwerkelijk goedkoper door wordt.

Vrijwilligers
De gemeente zelf wil een grotere voor vrijwilligers, maar zij hebben laten weten daar niets in te zien. Ook willen zij niet meedoen in de alliantie. Ondertussen komt er ook vanuit de gemeenteraad kritiek. Raadsleden vinden de financiële gevolgen van de plannen nog onduidelijke en denken dat sommige voorstellen een aanzuigende werking gaan hebben, wat gepaard zal gaan met extra kosten.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres