Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Zorgboeren naar rechter om aanbesteding

Vijf zorgboederijen en drie zorgaanbieders gaan naar de rechtbank vanwege hun afwijzing bij de aanbesteding jeugdhulp in de Achterhoek.[slide] In een kort geding eisen ze dat de Achterhoekse gemeenten alsnog contracten met hen sluiten voor de jeugdhulpverlening in 2015, zo meldt Gelderlander.

Eerder dreigden de zorgboeren al met een rechtszaak, omdat ze buiten de boot vallen. De regio Achterhoek sluit namelijk uitsluitend contracten met instellingen voor jeugdhulpverlening die nu al een contract hebben met zorgverzekeraars. Hoewel zorgboederijen zich ook in het nieuwe jaar kunnen aansluiten bij zorgverzekeraars, leeft er bij veel zorgboeren de wens rechtstreeks zaken te doen met gemeenten. De zorgboederijen vrezen zonder contract veel minder cliënten te krijgen.

Argument deugd niet
De bezwaarmakers stellen dat de gemeenten niet gebonden zijn aan zorgaanbieders die voorheen al een contract hadden. Deze voorwaarde zou niet in het bestek van de aanbesteding staan. Daarnaast zijn er voorbeelden van andere regio’s in Nederland waar wel contracten zijn afgesloten met zorgboederijen die eerder nog geen zorg via zorgverzekeraars leverden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres