Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Zorgboeren naar rechter om aanbesteding

Vijf zorgboederijen en drie zorgaanbieders gaan naar de rechtbank vanwege hun afwijzing bij de aanbesteding jeugdhulp in de Achterhoek. In een kort geding eisen ze dat de Achterhoekse gemeenten alsnog contracten met hen sluiten voor de jeugdhulpverlening in 2015, zo meldt Gelderlander.

Eerder dreigden de zorgboeren al met een rechtszaak, omdat ze buiten de boot vallen. De regio Achterhoek sluit namelijk uitsluitend contracten met instellingen voor jeugdhulpverlening die nu al een contract hebben met zorgverzekeraars. Hoewel zorgboederijen zich ook in het nieuwe jaar kunnen aansluiten bij zorgverzekeraars, leeft er bij veel zorgboeren de wens rechtstreeks zaken te doen met gemeenten. De zorgboederijen vrezen zonder contract veel minder cliënten te krijgen.

Argument deugd niet
De bezwaarmakers stellen dat de gemeenten niet gebonden zijn aan zorgaanbieders die voorheen al een contract hadden. Deze voorwaarde zou niet in het bestek van de aanbesteding staan. Daarnaast zijn er voorbeelden van andere regio’s in Nederland waar wel contracten zijn afgesloten met zorgboederijen die eerder nog geen zorg via zorgverzekeraars leverden.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.