Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Zundert overtrad Europese aanbestedingsregels

Twee jaar geleden zocht de gemeente Zundert naar een bedrijf om het beheer en ontmanteling van camping Fort Oranje op haar te nemen. Uiteindelijk werd de opdracht gegund aan Slufter Beheer, zonder daarbij gebruik te maken van een openbare aanbestedingsprocedure. Aangezien daar een bedrag van 2,5 miljoen euro mee was gemoeid, overtrad Zundert met dit besluit de Europese aanbestedingsregels.

Volgens BN De Stem heeft dit tot gevolg dat de accountant de Zundertse jaarrekening over 2018 niet kan goedkeuren als het gaat om rechtmatigheid. Dat gaat echter voor de gemeente geen gevolgen hebben, zo benadrukt wethouder Johan de Beer.

Tijdrovend
De Beer stelt voorts dat de gemeente twee jaar geleden te maken kreeg met een crisissituatie bij Fort Oranje en daardoor snel moest handelen in het belang van de bewoners. Daardoor moest men volgens hem snel een bedrijf vinden om in zee mee te gaan, in plaats van beginnen aan een “tijdrovende” aanbestedingsprocedure.

Veiligheidsregio
Volgens Aanbestedingsnieuws lijkt er nog wel meer mis te zijn gegaan bij de contractering van Slufter Beheer. Dat bedrijf kreeg de offerteaanvraag voor de opdracht via de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant, maar stuurde de rekening uiteindelijk door naar de gemeente Zundert. Het is niet duidelijk waarom, zeker gezien het feit dat de Veiligheidsregio ‘gewoon’ een eigen budget heeft via het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link