Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
06
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Zundert overtrad Europese aanbestedingsregels

Zundert overtrad Europese aanbestedingsregels

Twee jaar geleden zocht de gemeente Zundert naar een bedrijf om het beheer en ontmanteling van camping Fort Oranje op haar te nemen. Uiteindelijk werd de opdracht gegund aan Slufter Beheer, zonder daarbij gebruik te maken van een openbare aanbestedingsprocedure. Aangezien daar een bedrag van 2,5 miljoen euro mee was gemoeid, overtrad Zundert met dit besluit de Europese aanbestedingsregels.

Volgens BN De Stem heeft dit tot gevolg dat de accountant de Zundertse jaarrekening over 2018 niet kan goedkeuren als het gaat om rechtmatigheid. Dat gaat echter voor de gemeente geen gevolgen hebben, zo benadrukt wethouder Johan de Beer.

Tijdrovend
De Beer stelt voorts dat de gemeente twee jaar geleden te maken kreeg met een crisissituatie bij Fort Oranje en daardoor snel moest handelen in het belang van de bewoners. Daardoor moest men volgens hem snel een bedrijf vinden om in zee mee te gaan, in plaats van beginnen aan een “tijdrovende” aanbestedingsprocedure.

Veiligheidsregio
Volgens Aanbestedingsnieuws lijkt er nog wel meer mis te zijn gegaan bij de contractering van Slufter Beheer. Dat bedrijf kreeg de offerteaanvraag voor de opdracht via de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant, maar stuurde de rekening uiteindelijk door naar de gemeente Zundert. Het is niet duidelijk waarom, zeker gezien het feit dat de Veiligheidsregio ‘gewoon’ een eigen budget heeft via het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.