Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
12
16
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Zutphen wil huishoudelijke hulp zelf aanbieden

Zutphen wil huishoudelijke hulp zelf aanbieden

De gemeente Zutphen heeft plannen om huishoudelijke hulp zelf te gaan aanbieden, in plaats van in te kopen. Er is landelijke interesse voor deze plannen en meerdere gemeenten hebben zich in Zutphen al gemeld, zegt wethouder Patricia Withagen.

Zutphen wil een stichting oprichten die huishoudelijke hulpen in dienst gaat nemen. De Zutphenaren die in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp, kunnen die dan betrekken via deze stichting. Dat meldt de Stentor. Deze manier is uniek in Nederland, aangezien huishoudelijke hulp normaal bij verschillende thuiszorgorganisaties wordt ingekocht. Daar gaat altijd een aanbesteding aan vooraf.

Zekerheid
De stichting moet meer zekerheid gaan bieden aan thuiszorgmedewerkers en cliënten. Bij de reguliere aanbesteding worden alleen kortlopende contracten afgesloten. Voor bedrijven biedt dat geen zekerheid, waardoor zij medewerkers vaak geen vaste dienst aanbieden. Daarom komt Zutphen met de zogenoemde quasi-aanbesteding. De gemeente heeft dan, volgens Withagen, direct invloed op de bedrijfsvoering.

Idee bespreken
De eerste reacties waren positief. Meerdere gemeenten hebben aangegeven ook zoiets te willen doen. In januari wordt het idee verder besproken door de raadsfracties. Daarna is de mogelijke volgende stap een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. Daarin wordt getest of het idee van de gemeente Zutphen haalbaar is of niet.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.