Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Zutphen wil huishoudelijke hulp zelf aanbieden

De gemeente Zutphen heeft plannen om huishoudelijke hulp zelf te gaan aanbieden, in plaats van in te kopen. Er is landelijke interesse voor deze plannen en meerdere gemeenten hebben zich in Zutphen al gemeld, zegt wethouder Patricia Withagen.

Zutphen wil een stichting oprichten die huishoudelijke hulpen in dienst gaat nemen. De Zutphenaren die in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp, kunnen die dan betrekken via deze stichting. Dat meldt de Stentor. Deze manier is uniek in Nederland, aangezien huishoudelijke hulp normaal bij verschillende thuiszorgorganisaties wordt ingekocht. Daar gaat altijd een aanbesteding aan vooraf.

Zekerheid
De stichting moet meer zekerheid gaan bieden aan thuiszorgmedewerkers en cliënten. Bij de reguliere aanbesteding worden alleen kortlopende contracten afgesloten. Voor bedrijven biedt dat geen zekerheid, waardoor zij medewerkers vaak geen vaste dienst aanbieden. Daarom komt Zutphen met de zogenoemde quasi-aanbesteding. De gemeente heeft dan, volgens Withagen, direct invloed op de bedrijfsvoering.

Idee bespreken
De eerste reacties waren positief. Meerdere gemeenten hebben aangegeven ook zoiets te willen doen. In januari wordt het idee verder besproken door de raadsfracties. Daarna is de mogelijke volgende stap een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. Daarin wordt getest of het idee van de gemeente Zutphen haalbaar is of niet.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres