Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Zwolle op zoek naar nieuwe aanbieder hulpmiddelen

Zwolle op zoek naar nieuwe aanbieder hulpmiddelen

Gemeente Zwolle gaat op zoek naar een nieuwe aanbieder voor hulpmiddelen (WMO), zoals bijvoorbeeld douchestoelen, trapliften en rolstoelen. Het contract met de huidige aanbieder, Welzorg, loopt eind 2017 af, maar er zijn nu al veel klachten over, meldt RTV Focus .

De fracties van VVD, D66, CDA, ChristenUnie en Swollenwacht hebben een motie ingediend omdat er veel klachten zijn binnengekomen over de service en dienstverlening van Welzorg. Veel klachten gaan over de oplopende wachttijden voor hulpmiddelen. De partijen willen dat de gemeente in gesprek gaat met Welzorg en dat er bij de nieuwe aanbesteding voor hulpmiddelen de optie van meerdere aanbieders wordt overwogen.

Eén aanbieder
Gemeente Zwolle werkt met slechts één aanbieder samen. Cliënten kunnen daardoor bij ontevredenheid niet overstappen op een andere partij. Wietse de Boer van ChristenUnie is van mening dat meerdere opdrachtnemers daarnaast zorgt voor een goede prikkel om de dienstverlening te verbeteren.

Nieuwe aanbesteding
De oplopende wachttijden en de matige dienstverlening bij Welzorg hebben als oorzaak dat er een grote reorganisatie plaatsvindt binnen het bedrijf. Toch kiest de gemeente ervoor om het contract eind 2017 niet te verlengen. Eind 2017 zal Zwolle een nieuwe aanbesteding uitschrijven. De optie van meerdere aanbieders wordt daarin meegenomen.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.