Sessie CoP Digitale Innovaties: Terugblik

10 december 2024

De Community of Practice (CoP) Digitale Innovaties organiseert in 2024 in totaal 4 sessies over het aanschaffen van oplossingen waarin AI en algoritmen een rol spelen. De sessie van 10 december 2024 is de laatste sessie van 2024 en geldt als terugblik en verbindende sessie.

Als een organisatie behoefte heeft aan een oplossing die niet kant-en-klaar te verkrijgen is, dan kun je op zoek gaan naar nieuwe ideeën en innovaties op de markt. Gaat het om innovaties waar digitale technologieën een deel of geheel van de oplossing zijn? Dan spreken we over een digitale innovatie. Bijvoorbeeld nieuwe oplossingen waarbij software met algoritmes wordt ingezet. Deze innovaties richten zich vaak op veranderende publieke taken (vanwege een maatschappelijke uitdaging) of het betrouwbaarder, duurzamer, sneller, beter en veiliger uitvoeren van bestaande publieke taken.

Voor wie?

De sessies van de CoP Digitale Innovaties richten zich op publieke organisaties, die al een beeld hebben wat digitale technologie inhoud en die een volgende stap willen zetten in hun aanpak en inkoop van digitale innovatietrajecten. De sessies zijn bedoeld voor strategische inkoopadviseurs, innovatiemanagers, en programmamanagers die betrokken zijn bij innovatieprojecten met een digitale invalshoek.

Doel sessie

De sessies van de CoP draaien om het uitwisselen van kennis en ervaringen aan de hand van presentaties. Het doel is om (praktische) handvatten op te doen waar je op moet letten bij het aanschaffen van oplossingen waarin AI en algoritmen een belangrijk element zijn én hoe je dit kunt aanpakken. Hierbij staat de levenscyclus van een algoritme centraal.

Onderwerp sessie

In de sessie van 10 december 2024 blikken we terug op de 3 eerdere sessies van dit jaar. Bijvoorbeeld: hoe verhouden de onderwerpen van de eerdere sessies zich tot elkaar maar ook welke informatie of kennis we nog missen en waar zien we kansen. Zo blijven we leren.  

Datum, locatie en kosten

Datum: dinsdag 10 december 2024 van 13.00 tot 15.00 uur.
Locatie: digitaal in MS Teams.
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Ben je al deelnemer van de CoP Digitale Innovaties? Dan ben je eerder dit jaar al uitgenodigd voor de sessies in 2024.

Nog geen deelnemer van de CoP Digitale Innovaties? Meedoen kan nog altijd! Meld je dan aan via het aanmeldformulier op de pagina Community of Practice Digitale Innovaties. Je ontvangt dan een uitnodiging en deelnamelink voor alle sessies van de CoP.

Informatie over event

Ook interessant

Nieuwe aanbesteding busvervoer Zeeland

Nieuwe aanbesteding busvervoer Zeeland

SROI: het doel voorbij op weg naar betere invulling

SROI: het doel voorbij op weg naar betere invulling

Tunnelproject Zuidasdok ingekrompen net voor afronding aanbesteding

Tunnelproject Zuidasdok ingekrompen net voor afronding aanbesteding