Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Certificaat van Oorsprong (CvO)

Een Certificaat van Oorsprong (CvO) bewijst waar een product gemaakt is. Op basis van het CvO beslist een land of het product ingevoerd mag worden. Een CvO is soms nodig, vanwege handelspolitieke maatregelen, zoals boycotten, importbeperkingen en importquota. Binnen de EU is een CvO meestal niet vereist.

Voor goederen voorzien van een CvO hanteert de douane in het land van bestemming het algemene invoertarief of het MFN (most favoured nation-tarief). Bij MFN betaalt u minder of zelfs helemaal geen invoerrechten. Zonder CvO kunt u tegen moeilijkheden aanlopen. Hierbij kan gedacht worden aan vertraging van transport en de inklaringsprocedure, oplopende kosten, boetes of weigering van de goederen aan de grens.

Per exportzending kan een CvO opgevraagd worden bij de Kamer van Koophandel. De KvK controleert en bepaalt aan de hand van het door u geleverde bewijsmateriaal de oorsprong van de goederen. De prijs van een CvO is afhankelijk van de aanvraagmethode.

Bronnen:

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link