Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Circulair aanbesteden

Aanbesteden met bijzondere aandacht voor circulariteit. Er wordt dan rekening gehouden met de principes van de circulaire economie. Bijvoorbeeld in alle fasen van de totstandkoming van een bouwproject: ontwerpen, bouwen, gebruiken en demonteren, of herbestemmen. Daarnaast zetten leveranciers steeds vaker afvalstromen in voor de productie van nieuwe (circulaire) materialen, die onderdeel kunnen uitmaken van een nieuw eindproduct of gebouw. Naast bouwprojecten wordt ook kantoorinrichting steeds vaker circulair aanbesteed.

Circulaire principes kunnen in een circulaire aanbesteding worden vertaald naar EMVI-criteria. Ook CO2-beprijzing, Milieu Kosten Indicatoren en Life Cycle Analyses zijn van belang bij circulaire aanbestedingen. Hiermee wordt de mate van circulariteit van een bepaalde grondstof of bepaald product inzichtelijk gemaakt.

Circulair aanbesteden wordt door de overheid gezien als belangrijke aanjager van de circulaire economie. In 2050 moet de Nederlandse economie 100% circulair zijn.

Bronnen:

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link