Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Commissie van Aanbestedingsexperts

Als een ondernemer ontevreden is over hoe de aanbestedingsregels zijn toegepast bij een overheidsaanbesteding of als de aanbestedende dienst ontevreden is over het handelen van de deelnemende ondernemingen, dan kan er een klacht ingediend worden bij de Commissie van Aanbestedingsexperts. Deze Commissie onderzoekt of zij een bemiddelende rol kan spelen of brengt aan de partijen een niet-bindend advies uit over hoe de regels in het concrete geval toegepast moeten worden.

Het doel van de Commissie van Aanbestedingsexperts is door een snelle, zorgvuldige en laagdrempelige behandeling van klachten bij te dragen aan de oplossing van aanbestedingsklachten. Hierdoor moet de professionaliteit van de aanbestedingspraktijk verbeterd worden en het moet een leereffect teweeg brengen bij ondernemingen en aanbestedende diensten.

De Commissie neemt alleen klachten in behandeling als deze reeds aan de aanbestedende dienst kenbaar zijn gemaakt. De aanbestedende dienst moet ook in de gelegenheid zijn gesteld om binnen een redelijke termijn te reageren op de klacht. Klachten waarover een rechtszaak loopt of waar de rechter al een uitspraak over heeft gedaan, kunnen niet worden voorgelegd aan de Commissie.

Bronnen
Commissie van Aanbestedingsexperts 
Europese aanbestedingen 

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres