Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Commissie van Aanbestedingsexperts

Als een ondernemer ontevreden is over de toepassing van de aanbestedingsregels bij een overheidsaanbesteding kan deze een klacht indienen bij de Commissie van Aanbestedingsexperts (CVAE). Dat geldt ook voor een aanbestedende dienst, als die ontevreden is over het handelen van de deelnemende ondernemingen. Deze Commissie onderzoekt of zij een bemiddelende rol kan spelen. Of de CVAE brengt een niet-bindend advies uit over hoe de regels in het concrete geval toegepast moeten worden.

De Commissie van Aanbestedingsexperts wil bijdragen aan het oplossen voor aanbestedingsklachten. Daarbij streeft de Commissie naar een snelle, zorgvuldige en laagdrempelige behandeling van klachten. Hierdoor moet de professionaliteit van de aanbestedingspraktijk verbeterd worden. Ook moet het voor een leereffect bij ondernemingen en aanbestedende diensten zorgen.

De Commissie neemt alleen klachten in behandeling als deze reeds aan de aanbestedende dienst kenbaar zijn gemaakt. De aanbestedende dienst moet ook in de gelegenheid zijn gesteld om binnen een redelijke termijn te reageren op de klacht. Klachten waarover een rechtszaak loopt of waar de rechter al een uitspraak over heeft gedaan, kunnen niet worden voorgelegd aan de Commissie.

Bronnen
Commissie van Aanbestedingsexperts 
Europese aanbestedingen 

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link