Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

E-tendering

Met E-tendering is de inkoper in staat een groot deel van het tactische inkoopproces uit te voeren met een elektronische offerteaanvraag. Het sluiten van het contract gebeurt vervolgens op de traditionele manier. Voor het uitvoeren van E-tendering heb je een E-tendersysteem nodig, zodat je een offerteprocedure kunt starten.

Voor inschrijvers is E-tendering een webtoepassing, waarbij de onderneming op een beveiligde manier zijn deelname aan een overheidsopdracht kan bevestigen en zijn offerte of kandidaatstelling elektronisch kan indienen.

E-tendering richt zich op de volgende activiteiten:

  • Ontwikkelen van een RFI/RFP
  • Vastleggen van selectie- en gunningscriteria
  • Versturen van RFI/RFP naar de leveranciers
  • Ontvangen van reacties van leveranciers
  • Beoordelen van de offertes

E-tendering zorgt naar verwachting voor efficiëntie, objectiviteit, verlaging van het aantal fouten en verbetering van de informatievoorziening.

Bronnen:

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link