Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Grensoverschrijdend belang

Als er sprake is van een opdracht onder het drempelbedrag zijn de aanbestedingsrichtlijnen niet van toepassing. Dit wil echter niet zeggen dat naar eigen inzicht ingekocht kan worden. Het Europese Hof van Justitie heeft in februari 2008 bepaald dat bij opdrachten onder de drempel een passende mate van openbaarheid in acht moet nemen als er sprake is van grensoverschrijdend belang.

Dit kan verband houden met de omvang van de opdracht. Hoe hoger de waarde, hoe groter de kans op interesse uit een andere lidstaat. Ook de plaats van de uitvoering moet meegenomen worden in de overweging. Hoe dichter deze zich bij de grensstreek bevindt, hoe groter de kans is op interesse uit een buurland.

Als er sprake is van een opdracht met een vaststaand grensoverschrijdend belang, dan moeten aan de opdrachten een passende mate van bekendheid worden gegeven. Er kan bijvoorbeeld ruchtbaarheid aan worden gegeven via de eigen website, het staatsblad, nationale/regionale/lokale media of via aanbestedingskalender.

De opdrachten die een grensoverschrijdend belang hebben, moeten conform de aanbestedingswet en door middel van een Europese procedure worden aanbesteed.

Bron:
Europese aanbestedingen

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link