Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopethiek

Bij inkoopethiek gaat het vooral over gedrag van medewerkers. Helaas wordt dit vaak in verband gebracht met oneerbaar handelen (fraude). Het gaat dan om medewerkers die gunsten aannemen van leveranciers in ruil voor bevoordeling bij selectie en/of gunning. Persoonlijk voordeel (in de privésfeer) staat hierbij centraal.

Echter, een onderbelicht onderwerp hierbij is de mate waarin een organisatie zich laakbaar opstelt. Bijvoorbeeld door het niet nakomen van afspraken, het eenzijdig aanpassen van contractvoorwaarden, het niet nakomen van afgesproken betalingstermijnen, etc. Of bijvoorbeeld de manier waarop wordt omgegaan met ‘vertrouwelijke’ informatie (prijzen, offertes). Dit laatste is een belangrijk element in het bouwen van een vertrouwensrelatie met leveranciers. En dat is weer de basis voor structurele samenwerking.

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link