Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopfunctie

Er is veel verwarring over het verschil tussen de inkoopfunctie van een organisatie en de inkoopafdeling bij die organisatie. Dit komt vooral doordat mensen de termen door elkaar gebruiken.

De inkoopfunctie binnen een organisatie omvat iedereen die te maken heeft met inkoopprocessen. Dit kan zowel betrekking hebben op het doorlopen van een inkoopproces (deel uitmaken van het inkoopteam) als op het gebruik maken van de uitkomsten van dat proces. Dit betekent dat iedereen daar deel van uit maakt, aangezien alle medewerkers gebruik maken van de koffiemachine, de kantoorinrichting en de schoonmaakdiensten.
Dit maakt de inkoopfunctie vele malen breder dan de inkoopafdeling. Zaken als inkoopbeleid en inkoopethiek zijn van toepassing op de inkoopfunctie. Die gelden dus voor iedereen.

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link