Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopmarketing

Hier gaat het om het ‘verkopen’ van inkoop. Het is belangrijk dat je je hierbij realiseert dat je iemand alleen iets kunt verkopen als de ander het graag wil hebben, niet omdat je het kwijt wilt. Wat anderen van inkoop verlangen staat centraal. Aangezien nog geen 5% van een gemiddeld bedrijf financiële (budget)verantwoordelijkheid heeft, is de financiële bijdrage van inkoop voor die andere 95% meestal geen doorslaggevend argument. Je zult het dan vooral moeten zoeken in argumenten op het gebied beschikbaarheid (prestaties, informatie), waardetoevoeging (merk, exclusiviteit) en risicobeheersing (juridisch, maatschappelijk, operationeel, persoonlijk).

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link