Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Managen van individuele contracten

Individuele contracten managen is de meest voorkomende vorm van contractmanagement: het sturen op (afgesproken) prestaties van een individueel contract. Veelal zijn deze prestatieafspraken vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA), ook wel Dienstverleningsovereenkomst (DVO). Daarbij bepaalt de inkoper vooraf welke prestaties hij of zij van een leverancier verwacht. Deze prestaties worden gemeten en de resultaten worden op regelmatige basis met de leverancier besproken. Bij gebreken wordt gestuurd op verbetering.

Het probleem bij deze metingen is meestal dat de prestaties van de eigen organisatie van de klant niet worden meegenomen in de meting, terwijl die vaak een grote impact hebben op de prestatie van de leverancier, en dus ook op het uiteindelijke resultaat.

De meest kenmerkende prestatie van de klantorganisatie is natuurlijk het betalen. Deze betaling is namelijk de belangrijkste reden waarom de leverancier zijn of haar prestatie wil leveren. Heeft u uw betalingsgedrag niet op orde? Dan is het managen van contracten een lastige opgave. Hoe reëel is het om een leverancier aan te spreken op te late levering, wanneer u zelf in gebreke blijft bij de tijdige betaling van eerdere prestaties?

Ten slotte speelt de mate waarin het contract ook daadwerkelijk gebruikt wordt een belangrijke rol.

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link