Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

MRO-artikelen

MRO staat voor Maintenance, Repair and Operating en wordt ook wel indirecte goederen of verbruiksgoederen genoemd. In het Engels wordt dit ook wel non product related genoemd.

Deze MRO-artikelen zijn noodzakelijk voor het functioneren van organisaties in het algemeen (bijvoorbeeld kantoorartikelen) en voor reparatie en onderhoud van productiemiddelen (bijvoorbeeld reserveonderdelen en gereedschap).

Inkoopbudget
MRO-inkoop is in de regel maar een klein deel van het inkoopbudget en het verbruik is slecht te plannen. Van betere condities bedingen is weinig sprake. De MRO-inkoop kan erg complex zijn door de aard van de producten. Het totale pakket beslaat daardoor al snel uit duizenden artikelen bij honderden leveranciers. Die worden binnen bedrijven vaak gemanaged met een beperkte inbreng van inkoopprofessionals. Het is namelijk onmogelijk voor een inkoper om zoveel leveranciers te bezoeken voor zo’n kleine inkooppercentage.

Hoge proceskosten
Door het grillige afnamepatroon, de lage inkoopvolumes en het grote aantal leveranciers zijn de proceskosten voor MRO-artikelen hoog. Door een drastische reductie van leveranciers, vereenvoudiging van het bestelproces en het gebruik van IT-middelen kan de procesefficiëntie worden verhoogd.

Bronnen:

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres