Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Optional bid

Dit is een offerteaanvraag waarbij naar verschillende opties wordt gevraagd in de vorm van wat-als-vragen. “Wat gebeurt er met de prijs/het kortingspercentage als je het niet hoeft te komen brengen, maar wij het komen halen?”. “Wat gebeurt er met de prijs als wij drie jaar garantie willen in plaats van de standaard twee jaar?”
Door naar opties te vragen krijg je meer inzicht in de consequenties van verschillende keuzes en worden de voorkeuren van de leveranciers voor die verschillende mogelijkheden duidelijk. Dit geeft je de mogelijkheid om leveranciers op optieniveau te vergelijken.
Daarnaast vormt het een mooie basis voor je contractmanagement. Voor opties die je al hier hebt gevraagd en die je later toch wilt hebben, heb je al een prijsbasis gelegd.

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link