Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Prestatiegarantie

Prestatiegarantie is de garantie van een leverancier dat de order, met de genoemde prestaties, kunnen worden gehaald. Mochten deze niet worden gehaald, dan kan de inkoper de kosten verhalen op de leverancier.

De Rijksoverheid stelt bijvoorbeeld prestatiegaranties voor bouwbedrijven op. Wanneer deze niet bouwen wat ze beloven, dan draaien ze zelf voor de schade op. Ivo Opstelten stelde in 2013 bijvoorbeeld dat er een prestatiegarantie op de energierekening moet komen. “Als de energiereductie minder groot is dan beloofd door de bouwers, en het is aantoonbaar dat dit met de bouwkeuze te maken heeft, dan moet de bouwer het bedrag dat niet gehaald wordt aan energiereductie compenseren. De overheid vindt prestatiegaranties een goed idee. Door de introductie van de verplichte prestatiegarantie is immers ook minder regelgeving nodig”, aldus Opstelten.

Bronnen 

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link