Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rectificatie

Een rectificatie is een wijziging in de aanbestedingsdocumenten nadat deze gepubliceerd zijn. Na de publicatie van de aankondiging van een opdracht kan het aankondigingsformulier en de aanbestedingsdocumenten via TenderNed gewijzigd worden met een officieel EU-rectificatieformulier. Als het belangrijke wijzigingen zijn in de voorwaarden van de opdracht, dan moeten ook de gestelde termijnen aangepast worden om de inschrijvers de tijd te geven hun inschrijving aan te passen.

De rectificatie moet worden geplaatst via hetzelfde medium als de aankondiging van de opdracht. Een verschil met een wijziging via de Nota van Inlichtingen is dat via het plaatsen van de rectificatie ook anderen dan de bestaande deelnemers op de hoogte worden gesteld van de wijziging. Aangezien de inschrijving weer voor iedereen wordt opengesteld, heeft de rectificatie niet de schijn dat één specifieke gegadigde wordt bevoordeeld.

Na de sluiting van de aanmeldings- en inschrijvingstermijn mogen er geen wezenlijke wijzigingen aangebracht worden in de selectie- en gunningsprocedure. Wijzigingen in het bestek, geschiktheidseisen, selectiecriteria en gunningscriteria worden als wezenlijk gezien en mogen niet meer aangepast worden. Als hier toch aanpassingen in gedaan moeten worden, dan kan dat alleen door de procedure af te breken.

Bronnen:

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link