Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Service Level Agreement (SLA)

Hierin spreekt u af welke prestaties u van een leverancier mag verwachten. Veelal is dit een bijlage bij een contract. In een Service Level Agreement (SLA) worden KPI’s (Key Performance Indicators) opgenomen. Daarbij is het essentieel dat u die KPI’s ook echt kunt meten. Traditioneel zijn dit objectief vast te stellen prestaties; dingen die te meten zijn. Hierbij vergeten wij vaak dat ook subjectieve elementen, zoals “tevredenheid” te meten zijn; simpelweg door het aan belanghebbenden te vragen. Een ander belangrijk hiaat bij veel SLA’s is het vaststellen van de afhankelijkheid van andere prestaties, met name die van de eigen organisatie. Want hoe gaat u leverbetrouwbaarheid beoordelen, waarbij het op tijd leveren door de leverancier centraal staat, zonder dat u rekening houdt met de prestatie van de eigen organisatie, namelijk het op tijd bestellen.

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link