Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Specificeren

Specificeren is het eerste stapje in het inkoopproces. Hier draait het om het vertalen van de behoeften van verschillende belanghebbenden naar een probleemstelling waar leveranciers, binnen voor de organisatie geldende randvoorwaarden, een oplossing voor kunnen bieden. Maar al te vaak echter schetst men nier niet het probleem, maar de gewenste oplossing.
Bij het vaststellen van de specificatie spelen de volgende onderwerpen een belangrijke rol: belanghebbenden en hun belangen, de impact op de perceptie van macht en afhankelijkheid, kosten impact (TCO) en financiële randvoorwaarden (budget, cash flow), marktontwikkelingen, contractmanagement aspecten (sturen, flexibiliteit), beleidsmatige randvoorwaarden (één of meerdere leveranciers, MVO) en ervaringen uit het verleden.

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link