Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Standstill-termijn

De aanbestedende dienst moet alle inschrijvers in staat stellen om bezwaar aan te tekenen tegen de gunningsbeslissing. Dit betekent dat de aanbestedende dienst eerst een mededeling met de gunningsbeslissing verstuurt aan alle inschrijvers. Na twintig dagen gaat de aanbestedende dienst tot gunning over, als er geen bezwaren zijn ontvangen.

De dag na verzending begint de standstill-termijn (ook opschortende termijn of Alcatel-termijn genoemd) te lopen. De afgewezen inschrijvers krijgen tijd om de gunningsbeslissing te onderzoeken en te beoordelen of zij beroep willen instellen tegen de beslissing.

Als er een kort geding wordt aangespannen in de standstill-termijn, dan mag de aanbestedende dienst niet tot gunning overgaan tot het vonnis is uitgesproken. Gedurende de opschortende termijn kunnen de afgewezen inschrijvers extra informatie opvragen over de afwijzing. Na deze periode kan dat ook nog, maar een kort geding schort de gunning dan niet meer op.

Bronnen

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link