Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nazorg

In het traditionele inkoopproces van Van Weele is nazorg de laatste stap in het proces. Deze volgt op het bewaken. Nazorg heeft dan vooral te maken met zaken als leveranciersbeoordelingen (audits) en inkoopprestatiemeting.

In het InkoopAcademie inkoopproces hebben wij deze stap omgedoopt tot ‘evalueren’. Deze stap maakt dan geen deel meer uit van het operationele inkoopproces, maar behoort tot de tactische inkoop, net als specificeren, selecteren, contracteren en managen. Operationele inkoop omvat dan alleen nog het bestelproces.
Daarbij gaat de aandacht uit naar evalueren van de geleverde prestaties, van zowel de leveranciers als van de eigen organisatie en de daardoor bereikte resultaten. Hoe kan het beter? Goedkoper? Sneller? Dit vormt dan de input voor de volgende specificatie, selectie en contract(en).

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link