Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Drempelbedragen

De overheid moet Europees aanbesteden boven een bepaald drempelbedrag. De hoogte van het drempelbedrag is afhankelijk van het soort opdracht.

Bij opdrachten voor concessieovereenkomsten en diensten ligt het drempelbedrag op €5.382.000.
Bij klassieke sectoren ligt het drempelbedrag bij de centrale overheid ook op €5.382.00 en bij levering en diensten op €140.000.
Bij de decentrale overheid ligt het drempelbedrag voor levering en diensten op €215.000. 
Verder liggen de drempelbedragen bij speciale sectoren voor werken op €5.382.000,- en voor leveringen en diensten op €431.000.
Als laatste, bij defensie en veiligheid, liggen de drempelbedragen bij werken op €5.382.000 en bij leveringen en diensten op €431.o00. 

Elke twee jaar
De EU stelt deze drempelbedragen elke twee jaar opnieuw vast. Dit doet de EU op basis van de bepalingen in het Verdrag voor Overheidsopdrachten. Dit is een verdrag binnen het kader van de Wereldhandelsorganisatie.

Bronnen
Europa Decentraal

PIANOo

 

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link